HADAS SHEINFELD

וידויי רשת קטנים

וידויים קטנים על סטיות אישיות בשימוש במחשב וברשת:

1. סדר הטאבים בכרום – יש סדר קבוע. השלושה הראשונים הם תמיד אותם שלושה, ותמיד באותו הסדר.

2. מה בכרום מה בפיירפוקס – גם בזה יש סדר. יש דברים שנשארו נאמנים לשועל, וכל השאר עבר לכרום. דרך אגב, מה דפדפן ברירת המחדל של המחשב זה עדין התלבטות (בינתים השועל, אבל מסתמן שזה זמני ביותר).

3. וידיאו – כששולחים לי/ממליצים לי/מקשרים לוידיאו ברשת, אני פותחת את הנגן ודבר ראשון מסתכלת על הזמן. וידיאו של יותר משתי דקות – לא מתחילה אפילו לראות. אין לי סבלנות (יוצאי דופן – הרצאות של טד, או סרטונים שיש סיבה מאוד מאוד טובה לראות אותם. קורה בערך פעמים בשנה).

4. פייסבוק – הגבלתי באופן קבוע את מי שיכול לקרוא את הסטאטוסים שלי בפייסבוק. כלומר יצרתי קבוצת exclude, וחלק ניכר מהחברים שלי בפייסבוק נמצאים בקבוצה הזו, ולא אמורים לקרוא את הסטאטוסים האלה. אני חושבת שאם הם ילכו לדף הפרופיל שלי, הם כן יראו את כל הסטאטוסים שלי (נדמה לי שכך עובדות הגדרות הפרטיות, לא באמת התעמקתי), אבל ברור לי שרובם לא באמת יעשו את זה, כי אני לא באמת מעניינת אותם, ומי שכן – שיהנה.

5. בלוגים – יש שניים שלושה בלוגים שאני מאוד אוהבת, אבל לא הכנסתי לקורא ה-RSS. מעדיפה להזכר בהם מדי פעם, לחפש בעצמי את האתר (לא שומרת אפילו לינק), ולראות את יש שם פוסטים חדשים. כל פוסט בבלוגים האלה הוא סוג של ממתק, שאני נותנת לעצמי מדי פעם (בלוגים אישיים, שום דבר מקצועי).

אני מניחה שלכולנו יש כאלה סטיות קטנות. אני שיתפתי, עכשיו תורכם.

 

7 Responses

  1. מעולם לא הבנתי למה אנשים צריכים לעבוד עם שני דפדפנים שונים במקביל. יתרה מכך, אני מתקשה להבין למה אנשים בטוחים שיש בגוגל כרום דברים שאינם קיימים בפיירפוקס כאשר ההפך הוא הנכון.

  2. תומר התפרצת לדלת פתוחה. במקור עבדתי עם שני דפדפנים בשביל להחזיק שני חשבונות גוגל פתוחים במקביל. היום הם כבר מאפשרים לעשות את זה בדפדפן אחד (נדמה לי), אבל בינתים כבר התרגלת.
    ה-יתרון של כרום מבחינתי הוא המהירות. באמת שאי אפשר להשוות בין מהירות התגובה של כרום, וגם העובדה שהוא פשוט לא קורס. מקסימום טאב אחד נתקע, אבל הוא לא קורס כולו בלי אפשרות החיאה, כמו שקורה ב-FF לא מעט.
    אני יודעת, השועל איטי וקורס בגלל כמויות הפלאגאינים שהוספתי לו, אז יש לי רק את עצמי להאשים. ובכל זאת.

  3. ההבדלים במהירות בין פיירפוקס לכרום זניחים (ולא בהכרח לטובת גוגל כרום!), ובכל דפדפן ניתן לפתוח מספר חשבונות גוגל מאז שגוגל הוסיפו יכולות ריבוי משתמשים פשוטות למערכת ההזדהות באתר שלהם.

  4. א.גם אני עובר בהדרגה לכרום (ניחוש : מהירות)
    ב.שתיהם פתוחים אצלי במקביל (לבדיקה של סוגי הרשאות שונים או אזורי פיתוח שונים)
    הכרום לא קורס כי כל טאב מפעיל פרוסס נפרד זה לא בהכרח חסכוני למערכת.
    השיא שלי עם פיירפוקס 1.7 ג’יגה

  5. אצלי כרום שולט, לדעתי אפילו הסרתי את השועל… אולי זו הסטייה שלי.
    מה עוד?
    יש לי אינפלציה של בלוגים ברידר, כמובן שלא קוראת את כולם. אבל כל פעם שאני רוצה להסיר מוצאת משהו מעניין באחד מהם. ואז פעם בחודש עושה mark as read.
    וידאו רואה רק בחכם שלי עם אזניות

  6. אהד – כן,זה ללא ספק אחד היתרונות המהותיים של כרום (העמידות בפני נפילות כוללות).
    בילי אני חושבת שעלית על משהו – גם לי יש יותר סבלנות לוידיאו בניידים למינהם.

  7. גם אני מעדיפה כרום, אלא שישנם עדיין אתרים שלא עובדים טוב בכרום (הממ, בעיקר ישראלים..נניח, האתר של קופ”ח כללית).
    ככה שאין ממש ברירה.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

עוד תוכן מעולה מהבלוג

בהמלצת Galit Galperin הקשבתי לפודקסט Artificial - the Open AI Story. הפקה משותפת של הוול סטריט גו׳רנל וספוטיפיי, יש כבר 3 פרקים באויר והרביעי אמור להגיע בקרוב. אני עוקבת אחרי open AI...
אתמול נפתח המחזור החדש של הגילדה למנהלי מוצר.ההוא שהיה אמור להיות מחזור אוקטובר.רעדו לי הברכים כשפתחתי את ההרשמה מחדש בדצמבר, אחרי שב 7.10 הכל נעצר.זו בעצם החזרה הרשמית שלי לסוג של עשיה,...
מרטי כתב פוסט סיכום וגם פירסם הרצאה עם תחזיות פרודקט ל- 2024, שבעצם מסכמים את כל מה שהוא חושב על התפקיד של מנהלי מוצר בתעשיה בימינו. למי שמכיר את הקו של מרטי...