המהפיכה האמיתית שגוגל הכריזה עליה בארוע לפני 10 ימים, היא שהם עומדים לתת בדף תוצאות החיפוש את התשובות המלאות, ולא יפנו אותנו לרשימת הלינק הכחולים שהתרגלנו אליה. הם כמובן סייגו את זה, ועטפו את זה, אבל זו השורה התחתונה.
מבחינתינו כמשתמשים, זה יכול להיות נהדר. זה בעצם מה שאנחנו רוצים – אל תשלח אותי לחפש את התשובה באתרים שאתה מניח שיעזרו לי, אלא פשוט תענה לי את התשובה.
מבחינת האקוסיסטם של האינטרנט – זו מהפיכה.
עד היום, העולם הזה היה בנוי על מודל של חיפוש בגוגל, ותשובות באתרים שונים. המודל הכלכלי הוא אתרים שמקבלים טראפיק מגוגל. SEO זה עולם שלם.
אז מה יקרה עכשיו לכל אתרי התוכן האלה שהיוזרים בכלל לא יגיעו אליהם? ש-Google רק תסתכל על התוכן שלהם תשלב אותו במודל וזהו זה. האם מת או עולם ה- SEO? האם כל האתרים האלה בכלל ימשיכו להתקיים? מה יקרה לכל עולם התוכן הזה לכל יוצרי התוכן האלה? מה תהיה המוטיבציה שלהם בכלל לפרסם את התוכן הזה האם הם יוכלו להתקיים מהדבר הזה?
תשובה אחת ששמעתי באחד הפודקאסטים אמרה משהו כמו ״גוגל יהיו חייבים להשאיר חלק מהמודל הכלכלי בידי יוצרי התוכן כי אחרת לא יהיה להם תוכן להאכיל את המודלים. בכל זאת העולם משתנה ואיך הם ידעו מה הבית קפה הכי חדש והכי שווה בפריז אם הם לא יקראו את זה מתוך בלוג של בלוגר פריזאי שמסתובב וממליץ״.
אבל כאן הכל מסתבך!
כי גוגל יכולים לדעת מה בית הקפה החדש והכי הכי שווה בפריז, כי יש להם את הדאטה ממכשירי אנדרואיד ומפות. הם יודעים לאן אנשים הולכים הם יודעים לאן אנשים מגיעים הם עבדו שנים כדי ש-Google Maps יהיה מקור למציאת הרבה הרבה מידע על אתרים שונים .הם גם מעודדים את המשתמשים עצמם לתת ריוויו ולספר איך היה שם. והנה כל הדאטה הזה ש-Google אספו כל הזמן, הוא פתאום זהב זהב לא רק בשביל הפרסונליזציה, ולדעת מה להתאים לכל אחד ואחת, אלא באמת בשביל להאכיל את המודלים.
אז האם יצרני התוכן זהו צריכים לסגור את הביזנס?
איפה Facebook בהקשר הזה? איפה Instagram? איפה TikTok?
איפה אנשים יחפשו? איזה סוג של מידע הם יחפשו? איך הם רצו לקבל את התשובות?
אלה השאלות הגדולות.
מה שברור הוא שתוכן באינטרנט לא יראה אותו דבר, שהמודל הכלכלי לא ישאר כמו שהוא, ושמחכות לנו שנים סוערות ומעניינות.